1. Hoe ziet jouw gezin eruit?
Samengesteld, onze kinderen zijn allemaal uitgevlogen. Ik heb zelf een zoon, mijn partner heeft een dochter en een zoon en samen hebben we 2 prachtige kleinkinderen.

2. Wanneer heb je voor het laatst werkelijk geweldig gegeten?
Ik eet iedere dag geweldig. Ik hou van koken, maar nog meer van lekker eten. Goed en gezond eten staat bij mij heel hoog in het vaandel. Mijn zoon had als baby/peuter een hele complexe voedselallergie en sindsdien eet ik niets meer uit een pakje of zakje. Ik weet wat erin zit!

3. Hoe oud word je op je volgende verjaardag?
Mmmm….. ik ben van ‘60 (11 mei om precies te zijn) dus reken maar uit.

4. Heb je ooit iets gebroken?
Toen ik 10 jaar was ben ik aangereden door een auto, ik wachtte op mijn oma die met de bus komen zou. Ik was aan het rolschaatsen en stak de straat over, niet goed gekeken….Knieschijf gebroken, daar zit nu een vreselijk groot en lelijk litteken van de operatie.

5. Wat is jouw guilty pleasure op het gebied van televisie?
Haha die is makkelijk! Goeie series, écht goeie series. Waardoor ik gelijk vanaf het eerste moment gegrepen word, waarbij je zelf ook goed moet nadenken om het te blijven snappen. Ben nu met seizoen 4 bezig van Scandal, heerlijke intriges, overspel en macht, veel macht.

6. Is er leven na de dood?
Dat denk ik wel, hoewel dat natuurlijk niet te bewijzen valt. Maar ik denk het wel ja.

7. Als je iedereen zou kunnen ontmoeten, levend of overleden, wie zou je dan ontmoeten?

Heb je even?? Ik zou nog heel graag een keer met m’n vader om de tafel zitten. Maar ook met mijn allerliefste tante en mijn supertante. M’n buurjongen uit m’n jeugd. Helaas zijn ze allemaal overleden maar ik zou er heel wat voor over hebben om nog eens met elkaar te eten, te lachen en te drinken.

8. Wat voor werk deed je hiervoor?
Voordat ik met het maken van de persoonlijke herdenkingskralen begon, gaf ik 10 jaar lang workshops en cursussen in het glaskralen maken. Daarvoor had ik een secretariaatsbureau. Tegenwoordig heet dat een Virtueel Assistent, ik was m’n tijd ver vooruit.

9. Wat is je meest dierbare herinnering?
De jaren dat ik in Brussel woonde. Nog altijd verlang ik ernaar terug, fantástische stad! Ik was 15 toen we ernaar toe verhuisden. Alles klopte daar gewoon, een ontzettend grote (franstalige) vriendengroep, maar ook de Nederlandse Hockeyclub, de manier van leven, de muziek van die tijd (hotel California van de Eagles), de films (Grease) die ik keek. Het was één grote ontdekkingsreis.

10. Wat is je ergste herinnering?
Ik heb een brand meegemaakt. Ik heb mensen in brand zien staan, ik heb ze geroken. De paniek, de enorme paniek die ontstond, vreselijk. Nog altijd zoek ik als eerste de nooduitgang als ik op een onbekende plek kom. Ga ook altijd bij de nooduitgang staan als er heel veel mensen in een kleine ruimte zijn.

11. Maar je werkt nu met vuur en met temperaturen van ca. 800 graden, hoe rijm je dat dan?
Ik ben altijd uiterst voorzichtig wanneer ik werk met vuur, denk goed na bij wat ik doe, brandblusser voor het grijpen. Ik draag altijd katoenen kleding als ik aan het werk ben. Ben ook (weleens) eigenwijs, tóch ff snel met m’n goede kleding aan iets uitproberen of snel iets maken en ja hoor, éen of meer brandgat(en) in een hele mooie rok, een vest, een blouse en een broek.

12. Utrecht of Amsterdam?
Utreg natuurlijk! Ik heb er jaren met heel veel plezier gewoond en gewerkt. Lekker op m’n fiets door de stad naar het atelier. De terrasjes, ik heb ze bijna allemaal wel een keer bezocht.

13. Hoe houd je jouw leven spannend?
Nou, mijn leven is spannend genoeg, ik ben blij dat ik nu in een wat rustiger vaarwater zit. Haha, ja, hoezo rustig vaarwater met het starten van een nieuwe onderneming? Okee vooruit dan… Ik heb voor een Amerikaanse oliemaatschappij gewerkt. Voor mijn werk ben ik op een aantal olieplatforms in de Nederlandse Noordzee geweest. Voor zover mij bekend was ik destijds een van de eerste vrouwen die offshore ging, vloog er naar toe met een helikopter, heb een wereldreis gemaakt, 3x een eigen bedrijf gestart en ben solo zeiler (geweest).

14. Wat is je favoriete seizoen?
Zomer, zee en zeilen! Mijn lijf doet het zoveel beter als het lekker warm is. Ik geniet van zwoele zomeravonden, lekker veel buiten zijn en daarbij een heerlijk koel glas witte wijn.

15. Wat is jouw favoriete muziek?
Ik ben gek op muziek. Sta ermee op en ga ermee naar bed. Soul, pop, top40, jazz, licht klassiek, Deep House, af en toe stevige rock, love songs, wat niet?

Heb jij een of meer vragen aan me? Laat ze achter in je reactie en binnenkort plaats ik de volgende 15!

Monique