Een asbedel van je huisdier?

Ik maak er best veel, een asbedel waarin de crematie as van je huisdier in verwerkt is. Soms in een asbedel voor aan de bekende merken armbanden, maar ook in een grotere glasbol aan een mooie zilveren ketting.  Net wat jijzelf zoekt.

as én vacht in één bedel

Zo ook de as en vacht van deze Engelse bull. Ik kende deze bull al vanaf pup. Edgar heet hij maar we noemden hem vaak Eddy. Een stevige jongen maar wat was het toch een lieve hond. Gek doen kon hij ook en we gelukkig lachten we heel wat af met hem. Hij had een meer dan goed leven bij mijn vrienden Kees en Alie, maar hoe verdrietig waren ze toen ze afscheid namen van hem.  Kees en Alie wonen best wel een eind weg, maar zodra ze zijn crematie as ophaalden, stapten ze in de auto en brachten de as en een plukje vacht van hun lieve hond naar mij. Ik was helemaal vrij in het maken van het ontwerp, alleen Alie zei me wel dat ze geen sieraad wilde.

Het ontwerp

Hmmm, geen sieraad hè…. Daar moest ik wel over nadenken en samen met Alie overlegde ik wat ze dan wél wilde. Samen kwamen we tot deze grotere asbedel waarin de crematie as aan de buitenkant van de bedel is verwerkt en zijn vacht in de holle binnenruimte is geplaatst van de asbedel. Nu hangt Eddy zijn asbedel aan een lederen ‘halsbandje’ om ‘zijn’ hals. Een mooie asbedel vol dierbare herinneringen aan hun lieve hond.

De studio

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om een bezoek aan de studio te brengen. De studio ligt in Huizen (NH). Dorien woont helemaal in het zuiden van ons land en stuurde mij daarom de crematie as op van haar trouwe viervoeter. Ze zocht een asbedel maar mailde mij ook een foto van haar hond. In díe kleuren wilde ze graag de asbedel van haar huisdier.

Dit is haar asbedel geworden en ze draagt de liefdevolle herinnering aan haar Floyd nu voor altijd bij zich.

asbedel huisdier

Alle communicatie met Dorien verliep via Facebook. Ook de foto’s van hoe haar asbedel tot stand kwam en ze schreef er deze lovende review over;

Weet jij naar welk assieraad je op zoek bent?

Ben je op zoek naar een bijzondere bedel waarin de as van jouw huisdier is verwerkt zodat ook jij de liefdevolle herinnering bij je blijft dragen? Laat me weten waarnaar je op zoek bent, wat je wensen zijn en neem gerust contact met me op.  Weet je nog niet wat voor sieraad je zou willen? Kijk dan eens bij de fotogalerij. Daar vindt je een overzicht van assieraden die ik eerder maakte.

Of ken je iemand die een persoonlijk assieraad zoekt? Deel dan dit artikel met hem of haar zodat hij/zij weet van alle mogelijkheden.