Deze prachtige foto stuurde Mariska me door van het vlinder bloemstuk tijdens de crematie. De cherise phalaenopsis zijn de bloemen in de hard roze kleur. Dát is de kleur die ze in haar persoonlijke ashanger wilde terugzien, samen met de zachtere kleur roze en paars. Uiteraard mocht ook de vlinder in haar askraal niet ontbreken!

Roze is ook voor de glasfabrikanten een lastige kleur om te maken want zeg nou zelf, heb jij weleens een roze glazen bloemenvaas gezien? En áls je ‘m al was tegen gekomen, dan was-ie waarschijnlijk onbetaalbaar.

Zo ook in de glasstaven waarmee ik werk. Er zijn wel roze kleuren verkrijgbaar, maar die zijn vaak en veelal zachtroze of bleekroze.  Dus er wachtte mij een mooie uitdaging om exact dezelfde cherise roze kleur in glas na te maken en die te gebruiken in de askraal. Ooit heb ik in Amerika cursus gevolgd in het zelf mengen van glaskleuren, dus die kennis kwam nu mooi van pas.

Toen ik de ashanger van Mariska klaar had, stuurde ik haar de foto. Ze was gelijk verrukt van het resultaat. Nóg blijer werd ze toen ze haar sieraad eenmaal in huis had, ze vond ‘m nóg mooier dan op de foto. Hoe fijn is dat?!

ashanger met vlinder

Ben jij of ken jij iemand die ook op zoek is naar dat éne bijzondere wat je in jouw herdenkingssieraad terug wilt zien? Neem gerust contact met mij op zodat ik je kan helpen met het verwezenlijken van jouw wensen in een persoonlijk gedenksieraad.