Update Coronacrisis 25-2-2022 alle maatregelen van tafel!

Wat een opluchting…. alle Corona maatregelen zijn van tafel…

Dat betekent dat je weer meer dan welkom bent voor een bezoek aan de studio in Huizen (NH). Alleen, met z’n twee of met meerdere. Wel graag op afspraak zodat ik ruim de tijd heb om jouw wensen door te spreken.

Heb je een vraag of wil je direct een afspraak maken? Mail of bel me dan gerust!


Je zal wel druk zijn, nu met die Coronacrisis

Het tegendeel is waar. En het zou (voor mij) ook wel vreemd zijn om juist nú heel druk te zijn met het maken van herdenkingssieraden. Wanneer jouw dierbare komt te overlijden als gevolg van het Coronavirus, dan komt dit overlijden zeer onverwacht. Dan ben je niet bezig met sieraden. Je bent bezig met het onverwachte overlijden en alles wat daarbij komt kijken.

Daarnaast ontvang ik beperkt bezoek in de studio om de wensen door te spreken om te voorkomen dat het virus zich verspreidt. Je bent meer dan welkom om een bezoek te brengen aan de studio, en het liefst één persoon of maximaal 2 personen. En juist het persoonlijke contact, het kenbaar maken van de wensen, het bespreken van de haalbaarheid van deze wensen en de eventuele alternatieven kunnen laten zien als een uitdrukkelijke wens niet haalbaar is om te maken, is nu beperkt mogelijk.

Het opsturen van as (of haar) per aangetekende post kan wel, net zoals het ‘doorspreken’ van je wensen van jouw sieraad via de telefoon of via e-mail. Dit werd al wel gedaan door klanten die ver weg of in het buitenland wonen of niet in de gelegenheid zijn/waren om naar de studio te komen.

Ik ontvang wel met regelmaat vragen zoals deze:

“Ik heb een vraagje aan je: mijn vriendin haar vader gaat binnenkort euthanasie plegen. En hij laat zijn lichaam achter voor de wetenschap dus zij kan niks van hem “bewaren”. Deed jij ook niet iets met haar ofzo van overleden mensen ipv as?”

Ik communiceer dan over de mogelijkheden die er zijn om inderdaad haar te verwerken in een herdenkingssieraad. Wil je het haar bijvoorbeeld wel of niet goed zichtbaar hebben? Wil je het haar mee gesmolten hebben in het glas of moet het haar in de holle ruimte geplaatst worden van het glassieraad?

Of vragen over een sieraad van een overleden huisdier:

“Hoi! Ik heb nog 2 vraagjes.

Heeft u een kleurenlijst waarop ik kan zien welke kleuren er allemaal mogelijk zijn? Mijn tweede vraag is of u ook glazen relieken maakt waar as in kan?”

Ik werk met meer dan 100 kleuren glas en als de kleur die je zoekt er niet bij zit, dan maak ik de kleur.

Ter verduidelijking over de relieken:

Objecten, bijvoorbeeld delen van een lichaam en kledingstukken of persoonlijke gebruiksvoorwerpen, die toebehoorden aan of werden geassocieerd met een heilige, martelaar of een ander heilig persoon en die worden bewaard en vereerd.

Bron: https://www.encyclo.nl/begrip/relieken

Ook stukjes stof van bijv. de lijkwade of gedeeltes van een gouden trouwring verwerk ik in de sieraden. Eerder maakte ik ook sieraden waarin bijv. tandjes verwerkt zijn, of een stukje koraal, maar ook een heuse veer van een arend.

Er is echt heel veel mogelijk als je op zoek bent naar een persoonlijk gedenksieraad.

Dus heb je vragen, stel ze me gerust. Mail me, bel me of app me. Ik help je er graag bij ♥

Monique

Ben je op zoek naar inspiratie? Kijk dan op mijn website naar de herdenkingssieraden https://www.vooraltijdeneeuwig.nl/galerij-assieraden/