Gouden trouwring verwerkt in assieraad

Een stukje gouden trouwring in jouw assieraad

Martha’s vriendin zag op Facebook een persoonlijk assieraad wat ik eerder maakte voor iemand en deelde de foto van het sieraad met haar. Martha was zelf niet op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn op het gebied van de draagbare gedenksieraden van glas.  Ze kende alleen de ‘standaard’ ashangertjes die gevuld worden met as maar die vond ze niet mooi en niet bij haar passen.

Kort daarop nam Martha telefonisch contact met mij op zodat we samen overlegden hoe ze haar eigen asbedel voor ogen had. En omdat bijna alles mogelijk is, maakten we de afspraak dat ze naar de studio zou komen zodat we daar samen over konden praten.

Martha kreeg eerder van haar dierbaar overleden man al mooie glaskralen en zilveren bedels van Pandora bij bijzondere momenten. Het was voor haar dan ook wel duidelijk dat haar te maken asbedel aan deze unieke collectie zou worden toegevoegd!

Naar de studio

Tijdens haar bezoek aan de studio keek ze eens goed naar alle kleuren glas waarmee ik werk. Omdat ik eerder een assieraad maakte waarin ik de kleur van de ogen van een overleden dierbare verwerkte, koos ook Martha hiervoor. Een zachte grijze kleur moest het worden, een mooie en dierbare herinnering!

Nóg een wens

Martha had echter nóg een wens, maar wist alleen niet of dat tot de mogelijkheden behoorde omdat ze er niets over had gelezen op mijn website. Ze wilde, naast de verwerking van de crematie as, graag 3 stukjes van de gouden trouwring die haar man had gedragen óók verwerkt hebben in haar persoonlijke asbedel. Gelukkig kan ik ook goud (of andere edelmetalen) verwerken in het glas, dus ook de stukjes van gouden trouwring.

Ik ben voor haar aan de slag gegaan en uiteindelijk is dit haar persoonlijke asbedel geworden. Ze draagt deze bedel, samen met de andere bedels die ze kreeg van haar man aan het bekende merk armband.

Ondanks haar verdriet en haar grote gemis, draagt ze nu dagelijks haar persoonlijke sieraad met alle mooie herinneringen aan haar dierbaar overleden man. Martha is blij dat ze heeft gekozen voor deze vorm van asbestemming; persoonlijk, helemaal naar haar eigen wens, en dagelijks draagbaar.

asbedel met stukje gouden trouwring

asbedel waarin naast de crematie as ook stukjes gouden trouwring zijn verwerkt

 

Ben jij ook op zoek naar een persoonlijk en draagbaar assieraad zodat jij jouw dierbare voor altijd bij je kan blijven dragen? Heb je een bijzondere wens? Vraag mij naar de mogelijkheden, want (bijna) alles is mogelijk. Neem gerust contact met me op als je er vragen over hebt.

Ben je op zoek naar inspiratie voor jouw gedenksieraad? Neem dan eens een kijkje op de overzichtspagina. Daar vind je een (groot) deel van de sieraden die ik eerder naar eigen wens of idee maakte.