asbedels met haar

Haar verwerken in een assieraad

Tot 2x toe kreeg ik het verzoek om haar te verwerken in een assieraad.

Meestal krijg ik het verzoek om een assieraad te maken met een holle ruimte in het glas waar dan het haar zorgvuldig in geplaatst wordt. Soms maak ik een bedel maar meestal een wat grotere glasbol. Op deze foto is duidelijk de crematie as te zien die ik aan de buitenkant maakte van de glasbol. Niet voelbaar overigens, want ik maakte er een glaslaag overheen.

 

gedenksieraad haar én as

Crematie as en haar in een assieraad

Waterdicht

Dit keer ontving ik 2 verzoeken van verschillende personen om óók het haar mee te smelten in het glas.

Marina koos ervoor omdat ze er zeker van wilde zijn dat de bedel dan ook echt waterdicht is.  De holle bedels en holle glasbollen zijn wel stofdicht, maar garantie op waterdichtheid kan ik niet geven. Het haar (of vacht) is wel ‘opgesloten’ in de holle ruimte van het sieraad met een zilveren buis zodat het er niet meer uit kan.

Hester wilde liever het haar mee gesmolten hebben zodat het niet ‘zo overduidelijk zichtbaar’ is dat het om haar van een dierbaar overledene gaat. Het gaat uiteindelijk om jouw eigen keuze. Of je de as wel of niet goed zichtbaar wilt, en in dit geval het mee gesmolten haar. De glasbedels van zowel Marina alsook van Hester worden gedragen aan de bekende merken armbanden.

Omdat haar organisch is, ‘werkt’ dit ook in het glas. Dat is te zien aan de vele luchtbelletjes. Daarnaast zie je hier en daar wat haar wat mee gesmolten is tijdens het maakproces van deze glasbedels.

 

asbedels met haar

haar verwerken in een assieraad

Bijzondere wensen

Hoe ‘vreemd’ je wens ook klinkt, stel me gerust je vraag of ik een sieraad wel of niet kan speciaal voor jou kan maken. Het gaat per slot van rekening om jouw persoonlijke sieraad zodat jij de liefdevolle herinnering altijd bij je blijft dragen ♥

Heb je zelf een bijzonder verzoek, of heb je een wens? of iets wel of niet speciaal voor jou gemaakt kan worden? Neem dan gerust contact me met op zodat ik je er verder mee kan helpen.