asbedel zand en zee

herdenkingskraal strand&zee

Het kostte haar best wel moeite om de stap te nemen een herdenkingskraal te laten maken. Ze wist niet zo heel goed wat ze wilde. Ze had een paar dagen vóór onze afspraak de crematieas opgehaald en zat daardoor nog erg in de emoties.  En, vroeg ze zich af ‘kon ze er wel zo makkelijk met mij over praten?’ Allemaal dilemma’s waar je tegenaan loopt en die zeker ook heel herkenbaar zijn. 

Haar zoon was zo lief om ook mee te gaan naar onze afspraak. Nadat we in een kort, luchtig en leuk gesprek elkaar wat beter leerden kennen, ontdekten we samen wat voor de draagster heel belangrijk was. Strand en zee waren de verbindende factoren in hun leven en die vertaalslag heb ik gemaakt in de kraal. De verwerkte crematieas is als het ware nu uitgestrooid op het strand. Hoe symbolisch kan het zijn?!

 

Dit is wat ze er zelf over schrijft:

‘Woorden schieten me eigenlijk te kort over het bijzondere werk wat jij doet. Allereerst het zo bijzondere contact als je bij je komt. De gave die je hebt om je op je gemak te stellen samen kijken hoe je de bedel wilt hebben. De kleuren samen bespreken waar je aan denkt en hoe je het zelf zou willen.
Mijn bedel wilde ik voor mijn moeder die al zo lang niet meer hier is en toen mijn tante, de zus van mijn moeder overleed en ik jou site op Facebook zag sprongen de tranen in mijn ogen. Dit is wat ik wilde niet zo’n saai hangertje met as erin maar een sieraad wat uiting geeft aan degene waar je zoveel van gehouden hebt. Het is het mooiste sieraad geworden voor mij de zee en het strand waar zij zo van hielden met wat as van mijn tante erin waardoor de mooie luchtbelletjes ontstaan. Dank je wel wat je voor mij hebt betekent en altijd zal blijven betekenen!xxx’

 

Weet jij ook niet wat je in de herdenkingskraal zou willen zien, maar je wilt er wel een dragen? Laat mij je dan helpen zodat ook jij de herinnering aan jouw dierbare op je hart kan blijven dragen. Bel me op 06 – 212 212 85 of stuur een mail naar Monique@vooraltijdeneeuwig.nl