is not gold

hoe bedoel je ‘all that glitters is not gold’ in herdenkingssieraden?  Maar hoe het zit het dan als ik wél goud in assieraad verwerkt wil hebben?

Neem nou deze asbedel. Persoonlijk vind ik deze prachtig en ik maakte ‘m voor Marjan die geïnspireerd raakte door een voorbeeld van een soortgelijk sieraad wat ze zag tijdens haar bezoek aan de studio.

925 zilver

asbedel met crematie as

De ondergrond van deze bedel maakte ik in het zwart en het lijkt wel goud wat verwerkt is in deze asbedel. In deze bedel, die Marjan draagt aan haar ketting of aan haar armband, gebruikte ik 925 zilver én speciaal zilverglas van Double Helix glassworks. Deze glassoort in combinatie met zilver zorgt voor bijzondere en unieke kleuren in de herdenkingssieraden die ik maak.

asbedel met stukje gouden trouwring

gouden trouwring

De grijze asbedel in de foto hierboven, bevat naast de crematie as ook gouden stukjes van de trouwring van haar moeder. De doorzichtig zachtgrijze glaskleur in combinatie met het goud, maakt dat dit herdenkingssieraad prima past tussen de overige bedels die ze in de loop van de tijd van haar dierbaar overleden moeder als kado had gekregen. Wat een mooie en liefdevolle herinnering!

bedel met bladgoud en crematie as

24 Kt bladgoud

Als we het dan toch hebben over goud, dan kan en mag het 24Kt bladgoud zeker niet ontbreken! In de herdenkingssieraden in de foto hierboven, gebruikte ik een zachtroze kleur met het bladgoud en met crematie as. De asbedel op de foto hieronder maakte ik op een hele diepe donkerpaarse ondergrond, bijna zwart.

bedel in donkerpaars met bladgoud

Wederom 925 zilver

Zie je dit prachtige 3-dimensionale zilveren hart?  Een van de bijzondere herdenkingssieraden die je draagt aan een langere ketting. In dit sieraad gebruikte ik verschillende kleuren blauw met het bijzondere zilverglas, 925 zilver en heel veel liefde en passie voor het sieraad!

herdenkingssieraden van glas

Aventurijn goud dan?

bedel in zachtroze met aventurijn goud en zirkonia’s

Huh, wat is dat dan vraag je je af?

Aventurijn goud wordt veel gebruikt bij het maken van glasbedels en dus ook in asbedels en herdenkingssieraden. Is het goud? Nee dat is het niet. Aventurijn (goud) is een edelsteen maar geeft een bijzondere ‘gouden’ schittering in het glas. Aventurijn blauw en aventurijn groen is ook verkrijgbaar. In deze glasbedel is aventurijn goud gebruikt en zijn er ook zirkonia’s geplaatst in deze bedel.

Let dus wel op!

Dat je geen citroenen voor knollen verkocht wordt. Dat stukjes goud ook écht goud zijn en als je vraagt om goud in jouw assieraad, je ook overlegt wat er aan goud en goudsoorten in verwerkt wordt.

Je leest het, ook het verwerken van edelmetalen zoals goud en zilver maar ook stukjes gouden trouwring of zirkonia’s zijn een greep uit de mogelijkheden die ervoor zorgen dat ook jouw assieraad heel persoonlijk en uniek wordt. En zo hoort een assieraad in mijn optiek ook te zijn. Immers de band die jij had met jouw dierbaar overledene is en blijft uniek, jouw dierbare herinnering daarmee ook ♥♥

Heb je er een vraag over of wil je er meer over weten, neem dan gerust vrijblijvend contact met me op. Ik ben benieuwd naar je vraag!

Ben je op zoek naar inspiratie voor jouw eigen herdenkingssieraad waarin ook jouw wensen meegenomen worden? Neem dan een kijkje op mijn website naar het overzicht van de sieraden die ik eerder maakte. Je vindt ze hier https://www.vooraltijdeneeuwig.nl/galerij-assieraden/