Lotusbloem herdenkingskraal

Lotusbloem herdenkingskraal

De draagster van deze ‘Lotusbloem’ kraal in de kleuren korenblauw en groen werd helemaal stil toen ze haar herdenkingskraal voor het eerst zag.  Op foto, want die heb ik haar eerst op voorhand gemaild. De grote afstand tussen haar woonplaats en mijn studio maakte het niet mogelijk om elkaar ‘live’ te zien.

Hoe ze de kraal wilde hebben, bespraken we via de telefoon en later communiceerden we via de mail. Ik mailde haar kleurencombinaties door van verschillende tinten blauw en groen.

In dit herdenkingssieraad is de crematie as van 2 van haar dierbaren verwerkt. De crematie as ligt mooi op de blauwe ondergrond en de lotusbloem ‘draagt’ als het ware de as.

Dit is wat Gerda er zelf over schrijft:

‘Wat ben je een lief en mooi mens, via de mail en de telefoon heb ik bijzonder prettig contact met je gehad. Ken je niet persoonlijk, het voelt als bekend.
Allereerst over de mogelijkheden om een gedenkkraal te laten maken, de verzending, de kosten, alles bracht jij open en eerlijk.
Spannend was het om de as te verzenden, jij hield me goed op de hoogte over het ontvangen van de as.
Fijn contact over kleuren en daarna hoe de kraal er uit ziet.
Ik was zo stil van de eerste foto, ongelooflijk dat jij het zo goed had aangevoeld wat ik precies in gedachte had over de uitvoering van de kraal.
Ik ben ook heel blij dat de kraal al om mijn hals hangt, zeker eind deze maand als wij de as van onze ouders gaan uitstrooien.
Ik laat het nog weten hoe het verder gaat met mijn kraal.
Monique, ik wens je veel succes met je prachtige werk en ik hoop,dat vele mensen hetzelfde mogen ervaren als ik had toen ik de kraal zelf vast had.
Liefde en warmte, welke ik van mijn ouders altijd kreeg, samengevat met hun as in een mooie Lotusbloem.
Dank je wel
Warme groet,
Gerda’.

En nog een prachtig compliment naar aanleiding van een bericht op de Facebook pagina.

‘Monique, elke herdenkingskraal die je maakt is mooi.
Er zit meer achter dan de herinnering met een stukje van de overledene.
Jij hebt de gave om in glas te verwoorden wat de aanvrager bedoeld.
Dat zag ik bij mijn kraal, maar zie het ook in de ander. Wens je dan ook veel goeds toe bij het maken van dit soort herinneringen voor anderen.’

Het model van deze kraal, de zogenaamde ‘Lotusbloem’ is veelgevraagd en wordt in de kleurcombinaties gemaakt zoals jij die wenst.

 

Vraag mij naar alle mogelijkheden!