Ook op de socials ben ik te vinden, soms wat meer dan weer wat minder.

Facebook

Ik heb ook een Facebook pagina, daar lees je meer over de wensen van klanten en hoe die tot stand kwamen in de gedenksieraden. Want dat is precies wat ik doe. Het maken van persoonlijke gedenksieraden van glas. Aan welke wensen moet je dan zoal denken? Ik maakte bijvoorbeeld een asbedel in de kleur van de ogen van de dierbaar overledene. Of een sieraad in de kleur vacht van een huisdier. Maar ook de hemel en aarde. Zand en zee. Bergen en een stromende beek. Doordat ik werk met meer dan 100 kleuren glas, zijn er daardoor tal van mogelijkheden. En is die éne specifieke kleur niet verkrijgbaar, dan maak ik de kleur. Ook dat is dus mogelijk.

Pinterest

Uiteraard vind je me op Pinterest. Daar zie je in één oogopslag (een gedeelte) van de verschillende assieraden die ik in opdracht maakte. Van bedel tot een bijzondere asring. Of van een écht mannensieraad tot moderne clicks voor op een stoere lederen armband. Ook die maakte ik met crematie as.

Instagram

En op Instagram zal ik eens proberen een story te posten, een kort filmpje lijkt me interessant om te laten zien hoe ik een assieraad maak. Ik moet er eens goed voor gaan zitten want het filmen kan ik helaas niet doen zonder speciale filter. Dit filter beschermt ook mijn ogen als ik aan het werk ben tegen zogenaamde ‘lasogen’.

Sterker nog; als ik voor langere tijd achter de brander werk, dan smeer ik nog weleens zonnebrand crème op mijn gezicht. Om uitdroging te voorkomen van mijn huid. Lang verhaal kort: ik zal het binnenkort eens proberen en hou je op de hoogte.

Update: het filmpje gaat me zo 1-2-3 niet echt goed lukken. Het zal eerder een filmpje worden van mijzelf…. en ik geef je een blik in de studio. Kan je alvast alle kleuren glas zien!

Dit is een foto van een zogenaamde ‘Didymium bril’. Deze gebruikte ikzelf vaak in het verleden waardoor je wat beter in de vlam kan kijken (en voorkomt dat ik lasogen krijg). Het haalt de zogenaamde ‘soda flare’ weg, mja dat zegt je hoogstwaarschijnlijk nog weinig. De laatste jaren werk ik met een Didymium scherm, dat is wat groter.

Monique